У Європі запустили найкоротший у світі авіарейс тривалістю 8 хвилин

Невелика австрійська авіакомпанія People's Viennaline вперше виконала найкоротший у світі міжнародний рейс. Він триває лише вісім хвилин після зльоту.

Про це повідомляє 5 канал.

Нове авіасполучення з'єднує швейцарський Санкт-Галлен-Альтенрхайн і німецький Фрідріхсхафен, політ проходить над Боденським озером. У цілому рейс триває 20 хвилин, з яких вісім хвилин становить сам політ.

Довжина маршруту всього 20 км. Авіакомпанія буде виконувати рейси за маршрутом двічі на день. Квиток в один бік коштує 40 євро. Зупинка в Фрідріхсхафені призначається для пасажирів, які прямують в або з аеропорту Кельн-Бонн.

Експерти сумніваються в доцільності восьмихвилинного рейсу, адже для цього потрібна непропорційно велика кількість палива. Крім того, для регіону це також додатковий шум, створюваний під час зльоту і посадки.

Раніше найкоротшим рейсом у світі був десятихвилинний рейс між австрійською столицею Віднем і словацькою столицею Братиславою. Рейс був ініційований недорогою австрійською авіакомпанією FlyNiki. Він в основному використовується для мандрівників, у яких є стикувальні рейси з Відня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: