Як львівські медики вимагали гроші для перинатального центру під ВР (Фото)

14975900_1016069111837296_582589569_o

Кілька десятків лікарів зі Львівського обласного клінічного перинатального центру зібрались під Верховною Радою, аби вимагати фінансування для свого медичного закладу, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Кілька десятків лікарів зі Львівського обласного клінічного перинатального центру зібрались під Верховною Радою, аби вимагати фінансування для свого медичного закладу, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Голова ГО «Відродження перинатального центру» Віталій Редик розповідає: «Так як ми в першому читанні не були закладені окремою стрічкою в бюджет наступного року, ми вимагаємо підтримати поправки Ігора Шурми до бюджету та передбачити видатки у сумі 107 мільйонів 702 тисячі гривень та підтримати ініціативу Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я посприяти виділенню коштів у сумі 15 мільйонів у четвертому кварталі. Коли до нас приїжджали депутати з Львівщини та Ольга Богомолець, вони обіцяли, що ми будемо мати до кінця цього року ще 15 мільйонів по перерозподілу коштів, які не будуть використані на київських ОХМАТДИТ».

Медики кажуть, що 107 мільйонів їм потрібні навіть не на закупівлю обладнання, а на звичайний ремонт: «Аби купувати обладнання, в першу чергу треба мати, де його зберігати. Нам треба закінчити установу, адже зараз вона закінчена на 70%. Нам треба провести внутрішні, облицювальні, сантехнічні та інші роботи і увійти нормально в опалювальний сезон», - пояснює Віталій Редик.

До Києва, під стіни Верховної Ради, приїхала і акушер-гінеколог Вікторія, яка раніше працювала у перинатальному центрі, а після його закриття була переведена в обласну лікарню. Вона розповідає, що медики змушені працювати там позмінно: «Ми чотири ставки ділимо на 16 людей - вони працюють 6 місяців, потім відпочивають, а в цей час працюють інші 16 людей на ці чотири ставки». Проте більшість лікарів, медсестер, акушерок, санітарок перинатального центру не влаштовані ніде ще із жовтня 2013-го року.

Додамо, що до мітингувальників вийшли народні депутати з Львівщини. Олег Березюк з фракції Самопомочі запевнив: «Я думаю, що стрічка в бюджеті буде прийнята».

Натомість, голова Уряду зауважив, що у проекті Бюджету на наступний рік передбачені ресурси Державного фонду регіонального розвитку та субвенція на соціально-економічний розвиток.

«В рамках цього ресурсу ми знайдемо кошти для того, щоби при прийнятті бюджету з 1 січня відновити і завершити будівництво цього Перинатального центру», – зазначив Володимир Гройсман.

Голова Уряду додав, що на завершення будівництва центру у Львові потрібно 107 мільйонів гривень.

Юлія СТАРОДУБОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: