Львів не матиме меж, поки не домовиться з чотирма громадами

Межі Львова погодили 14 із 18 населених пунктів, які межують із містом.

Межі Львова погодили 14 із 18 населених пунктів, які межують із містом.

Про це під час засідання постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури Львівської обласної ради розповів керівник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міськради Сергій Коровайник, передає ІА Дивись.info.

За його словами місто намагається затвердити свої межі ще із 1988 року.

«З 14 ми знайшли спільну мову, підписані всі графічні матеріали. З 4 населеними пунктами графічні матеріали не підписані – Рясне-Руське, Грибовичі, Малехів, Винники. Львів не має до цих населених пунктів жодних  територіальних претензій і жодних земель не забирає», – заявив начальник управління.

За його словами передбачається, що Львів віддасть деяким населеним пунктам свою землю, а у деяких землю забере. Зокрема, Винникам віддають 17 га землі,  Скнилову – ділянки під кооперативами, які належать мешканцям. За словами чиновника мерії затвердження меж дозволить вирішити багато проблем. «Нагадаю, що житловий масив Сихів - це територія Пустомитівського району, є проблема Білогорщі яка опинилася за межами населених пунктів і люди роками не можуть врегулювати свої земельні питання», - додав Сергій Коровайник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: