Депутати облради вимагають від Садового розповісти, куди вивозиться львівське сміття

img_2614

Від міського голови Андрія Садового вимагають надати інформацію, куди вивозиться львівське сміття.

Про це йдеться у запиті депутата обласної ради Богдана Гагалюка.

«До мене звертаються мешканці Бродівського району і вказують на виявлені факти утворення стихійних сміттєзвалищ у придорожній зоні траси Київ-Чоп. Характер утворених сміттєзвалищ дає підстави стверджувати, що їх утворення є результатом висипання сміття великими сміттєвозами, які використовуються для збору та вивезення сміття у Львові. Як приклад можна навести стихійне сміттєзвалище на початку в’їзду в село Суходоли Бродівського району. Аналіз повідомлень, які надходять з інших районів Львівщини, дає підстави вважати, що вивіз і висипання львівського сміття у невідведених місцях на сільських сміттєзвалищах відбувається без погодження з місцевими громадами і набуває системного і масового характеру. Враховуючи неодноразову відмову мера Андрія Садового назвати місця та регіони, куди місто Львів вивозить своє сміття, виникає обґрунтоване запитання, чи дійсно все львівське сміття вивозиться на облаштовані майданчики та чи такий вивіз погоджено з відповідними органами місцевого самоврядування», – йдеться у звернені.

Відповідно до закону «Про статус депутатів місцевих рад» депутат просить міського голову надати інформацію, куди саме, ким та у який обсяг сміття вивозиться зі Львова і яким чином забезпечений механізм обліку та контролю за вивозом сміття саме у місця, які передбачені відповідними угода. Депутат також просить Державну екологічну інспекцію у Львівській області здійснити перевірку викладених у запиті фактів та здійснити заходи належного реагування.

Нагадаємо, львівський мер Андрій Садовий заперечив інформацію про те, що сміття, яке час від часу знаходять в різних областях України, саме зі Львова.

Проблеми із вивезення сміття у Львові виникли наприкінці травня, коли сталася пожежа на грибовицькому сміттєзвалищі і внаслідок зсуву загинули троє рятувальників. Полігон твердих побутових відходів було закрито. Якийсь час львівське сміття вивозили до Києва, на сміттєспалювальний завод «Енергія». Однак після закінчення терміну угоду відходи зі Львова почали виявляти у різних куточках України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: