Порошенко: Росія привласнює історію України

Президент України Петро Порошенко звинуватив Росію в спробах присвоєння українських історичних подій і постатей/

Президент України Петро Порошенко звинуватив Росію в спробах присвоєння українських історичних подій і постатей, передає BBC Україна.

«У ці дні відкритий ще один пам'ятник: в Кремлі біля непохованих Володимира Леніна вони відкрили пам'ятник нашому первоапостольному київському князю Володимиру. Це ще одна спроба гібридного присвоєння історії», - сказав Петро Порошенко під час церемонії відкриття пам'ятника українському поету і філософу Григорію Сковороді в столиці Словенії Любляні.

Пам'ятник князю Володимиру на Боровицькій площі в Москві був відкритий 4 листопада. Ініціатором встановлення пам'ятника стало Російське військово-історичне товариство.

Навколо 25-метрової статуї кілька місяців не вщухали суперечки. Пам'ятник спочатку передбачалося звести на Воробйових горах, проте більше 40 тисяч людей підписали петицію проти монумента і його вирішили перенести в інше місце столиці.

Згідно з даними соціологічного опитування, проведеного ВЦДГД, більше половини респондентів (55%) позитивно ставляться до встановлення пам'ятника князю Володимиру в Москві.

29% опитаних сприймають пам'ятник як символ єдності народів, що проживають у Росії, 26% бачать в його встановленні «актуалізацію історії країни», ще 21% вважає пам'ятник символом історичної спадкоємності Росії і Київської Русі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: