Відсьогодні починають діяти квоти на пісні українською мовою на радіо

Закон про частку музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій набрав чинності через 4 місяці після його затвердження.

Закон про частку музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій набрав чинності через 4 місяці після його затвердження, передає Уніан.

Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України (щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій)» 16 червня.
Законом передбачено, що телерадіоорганізації в радіомовленні мають забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 35% загального обсягу пісень, які звучать в ефірі протягом доби, зокрема, не менше 35% загального обсягу пісень, які звучать в ефірі у проміжку часу з 7.00 до 14.00 і з 15.00 до 22.00 годин.

Однак телерадіоорганізації, які на радіо поширюють музичні твори, серед яких пісні на офіційних мовах Європейського Союзу за умовами ліцензії становлять не менше 60% загального обсягу протягом доби, зокрема, не менше 60% загального обсягу пісень у кожному проміжку часу з 7.00 до 14.00 і з 15.00 до 22.00, мають забезпечувати частку пісень державною мовою не менше ніж 25% загального їх обсягу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: