Порошенко привітав Трампа з перемогою

Президент Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах США, які відбулися 8 листопада.

Про це повідомляється на сайті президента.

«Щиро вітаю Дональда Трампа з обранням Президентом Сполучених Штатів та дружній американський народ з демократичним волевиявленням. Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останньої миті не знає результати виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні та стратегічні американські партнери та друзі», - зазначив Глава держави під час зустрічі з Послом США в Україні Марі Йованович.

Петро Порошенко наголосив, що разом з перемогою на найвищу посаду в державі новий Президент США перебирає на себе і відповідальність за глобальне лідерство Сполучених Штатів Америки у демократичному світі.

Глава держави вкотре наголосив, що цінує підтримку України політичними силами американської держави, яка була продемонстрована американським народом, підтримкою Конгресу і Сенату, Президентом та Адміністрацією. Президент сподівається на продовження цієї підтримки США в двох важливих сферах - у боротьбі українців проти російської агресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні у реалізації масштабних реформ в різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енергетичного сектору та забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування системи державних закупівель, оборони та безпеки тощо.

Глава держави наголосив, що вказані елементи україно-американської двосторонньої взаємодії, відчуття плеча і рішучої підтримки у зміцненні міжнародної солідарності покликані й надалі бути засадничими у нашому стратегічному партнерстві. Президент також розраховує, що найближчим часом буде відновлена робота Комісії Стратегічного партнерства.

Петро Порошенко також привітав переобрання до Сенату Сполучених Штатів членів Українського кокусу, що, на думку Глави держави, допоможе продовжити ефективну взаємодію та співпрацю з Палатою представників та Сенатом.

Петро Порошенко також подякував Послу США за заяву з приводу того, що санкції проти Росії будуть продовжені в грудні, а нова американська Адміністрація залишиться надійним партнером у боротьбі за демократію.

Президент запросив новообраного Президента США Дональда Трампа відвідати Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: