У Нідерландах розпочинають будівництво пластикових доріг (Відео)

302595

Перше шосе з «альтернативним покриттям» з'явиться в 2017 році.

Концепція будівництва доріг з переробленого пластику була розроблена компанією KWS ще в 2015 році. Ідея передбачає можливість використання спеціальних пластикових модулів для будівництва автомобільного покриття. Ці модулі здатні витримувати таке ж навантаження, як і асфальт, але мають масу переваг. Наприклад, завдяки невеликій вазі їх легко транспортувати, збирати і підтримувати в належному стані. Ґрунт при такому будівництві набагато менше схильний до осідання. Крім того, будучи порожніми всередині, модулі залишають місце для різних комунікацій, зокрема, кабелів, пластикових труб і дренажу для стічних вод. Ще однією перевагою є те, що після закінчення терміну служби модулів, вони можуть бути перероблені знову, передає ТАСС.

Тепер стало відомо, що даний проект, який спочатку замислювався як концептуальної ідеї, отримає право на життя. У Нідерландах планують розгорнути будівництво доріг по названій технології. Притому, старт робіт призначений вже на наступний рік.

«Спільно з Wavin і Total у нас тепер є достатньо знань, досвіду та ресурсів, щоб приступити до конкретних кроків по реалізації цього проекту. Ми очікуємо, що прототип буде готовий вже до кінця 2017 року», - зазначили винахідники пластикових доріг Ганні Кудстаал і Симон Йоррітсма.

В якій саме частині країни проляже шлях з пластикових доріг - поки не відомо. Зрадіти новому винаходу, в першу чергу, повинні екологи та захисники навколишнього середовища, адже проект відповідає високим стандартам максимально використовувати вторинну переробку і тим самим знижує негативні екологічні наслідки від будівництво доріг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: