Вчора – артилеристи, сьогодні – музиканти: військовий оркестр популяризує Збройні Сили

img_2719

Популяризувати Збройні Сили, загалом, і 44-ту Тернопільську окрему артилерійську бригаду, зокрема, приїхав до Львова військовий оркестр бригади. Про це розповів диригент, капітан Тарас Когут.

«Усі люди, які грають в оркестрі, – це насамперед професійні музиканти. Але в період 2014-2015 років, коли у нас було загострення ситуації на сході, вони всі брали участь у бойових діях і не як музиканти. А після того, як в Тернопіль повернули артилерійську бригаду і штат оркестру, відповідно всі повернулися на свої посади музикантів», – розповів Тарас Когут.

Однак продовжують їздити на схід, але вже як музиканти.

«Справа в тому, що ми виїжджаємо на схід на півтора-два місяці. Ми маємо вже там свою публіку, працюємо по два-три рази в одних і тих самих військових підрозділах, відповідно таким чином підтримуємо моральний та бойовий дух наших хлопців, а також пропагуємо українську музику серед місцевого населення», – зазначив диригент оркестру.

В оркестрі є 19 музикантів. Зараз одне місце є вакантним.

«На сході зазвичай ми даємо концерти там, де знаходяться наші підрозділи. Це не завжди будинки культури чи якісь зали, дуже часто граємо у школах, наприклад. Перший такий захід відбувся восени минулого року, тоді не все вдавалося. Бо місцеве населення не розуміє взагалі, що таке оркестр, не кажучи вже про військовий. Вони думають, що приїде п’ять чоловік і будуть щось та якось грати. А потім після концерту приходять організатори і просять приїхати ще раз, бо вони були неготові для такого заходу», – сказав Тарас Когут.

За його словами, мета сьогоднішнього заходу – популяризація Збройних Сил, у цілому, а також популяризація 44-ої Тернопільської окремої артилерійської бригади і залучення людей на військову службу за контрактом.

«Виконувати будемо українську та зарубіжну музику. У зв’язку з подіями в Україні ми вже два роки не виконуємо російських пісень», – наголосив Тарас Когут.

До речі, у травні нинішнього року оркестр 44-ої Тернопільської окремої артилерійської бригади потрапив до Книги рекордів України за виконання Державного Гімну на глибині майже 300 метрів.

Оркестр встановив нещодавно рекорд України, спустившись у соляну шахту ДП «Артемсіль» на сході України, на глибину 300 метрів і там виконали Гімн України.

«12 травня 2016 року ми виконали Гімн України на максимальній глибині 289,5 метрів під землею. Завдяки чому потрапили у Книгу рекордів України», – сказав капітан Тарас Когут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: