Аваков запропонував легалізувати азартні ігри

96860

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував вивести з тіні ігорний бізнес, оскільки він все одно працює попри заборони і при цьому не надає подадткових надходжень до державного бюджету.

За його переконанням, легалізація ігорного бізнесу може принести Україні до 300 мільйонів доларів. Про це міністр написав у мережі Facebook.

За словами Авакова, усі павільйонні та підвальні ігрові заклади, що замасковані під інтернет-кафе, мають незавершене законне обґрунтування своєї діяльності або ж працюють повністю нелегально, захищаючи себе від закриття корупційними методами.

«Коли поліція, податкова та прокурори «виносять» зали ігрового закладу, вилучають ігрові автомати, зачиняють зали — тіньові оператори ігрового бізнеса особливо «не паряться», ці розходи закладено до кошторису. Ще б пак, адже прибутковість така, що будь-який автомат окупається за тиждень роботи», — пише міністр.

Він впевнений, що майже ніхто з операторів азартних ігор не платить податків, а усі питання із закриттям вирішує з правоохоронцями за допомогою особистих зв'язків та хабарів.

«Суцільні «понятія», терміни в лапках, розмови і пересуди, мільйонні обороти у тіньових ділків, що використовують потворну слабкість державної системи у цьому сегменті. Чому так? Немає повної заборони, немає повного порядку», — зазначає Аваков.

За його словами, підпільні казино закривають регулярно, по два-три на місяць, інколи разом із поліцейськими, чиновниками та представниками інших служб, які їх покривають. На думку Авакова, це «боротьба з вітряками» і потрібно остаточно вирішити питання ігорного бізнесу, надавши йому чіткого законного статусу.

«Звертаюсья до Верховної Ради із закликом: невідкладно розглянути законопроекти і принйти будь-який проект, що встановлює правила, обмеження на цьому ринку і повертає цей тіньовий грошовий потік під контроль держави!», — пише він.

За оцінкою міністра, недоплачені податки до бюджету з цього бюджету становлять не менш ніж 300 мільйонів доларів.

«Може досить валяти дурня, товариші лобісти і контр-лобісти!? Чи не пора навести порядок?!!», — підкреслює Аваков.

Також на його думку, необхідно остаточно припинити діяльність тих ігорних закладів, що належать власникам з Росії.

При цьому національних ігорних операторів (ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПП «Українська Національна лотерея») слід зобов’язати у найкоротші терміни надати правоохоронним органам докладні списки своїх мереж.

«Допоможіть навести порядок і залучити гроші до бюджету!», — закликає міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: