Гройсман обіцяє енергетичну незалежність України до 2020 року

За допомогою збільшення темпу видобутку газу Україна до 2020 року стане енергетично незалежною державою. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з курсантами Херсонської державної морської академії, повідомляє «Урядовий кур’єр».

«За півроку ми вже добуваємо плюс 50 млн кубометрів газу. В наступному році ми будемо добувати від 500 млн кубів власного українського газу. За 5 років до 2020 року ми можемо наростити до 7 млрд кубів газу. Це означає, що фактично ми будемо жити на своєму газі», — пообіцяв український прем’єр.

Він зауважив, що нарощування видобутку українського газу відбувається після періоду постійного падіння. За його словами, Україна має добувати власний газ, і у це потрібно інвестувати. ПАТ «Укргазвидобування» працює у цьому напрямку.

На переконання Гройсмана, розвиток добичі українського газу повністю відповідає пріоритетам Уряду щодо досягнення енергетичної незалежності країни.

«Україна має стати енергонезалежною державою. Видобуток газу — один з пріоритетів. Ми можемо за 3-5 років наростити видобуток газу і можемо зменшити саме споживання газу. Це дасть можливість нам вийти на повну незалежність щодо імпортованого газу», — підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: