Каліфорнія заявила про бажання вийти зі складу США

pres1-large_trans-qvzuuqpflyliwib6ntmjwxi3pdvopdovhopu8wwmqiw

Після перемоги на виборах республіканця Дональда Трампа Каліфорнією починають ширитися заклики про вихід зі складу Сполучених Штатів Америки. Навіть з'явилися інвестори, які готові фінансувати кампанію за незалежність Каліфорнії, пише The Guardian.

Після перемоги на виборах республіканця Дональда Трампа Каліфорнією починають ширитися заклики про вихід зі складу Сполучених Штатів Америки. Навіть з'явилися інвестори, які готові фінансувати кампанію за незалежність Каліфорнії, пише The Guardian.

У мережі вже є сайт, присвяченій цьому руху  – Yes California Independence, де проголошено про підготовку до проведення референдуму про незалежність навесні 2019 року.

Соцмережах набирає популярність хештег #Calexit. Це заклик до проголошення незалежності Каліфорнії і виходу її зі складу США за аналогією з Brexit у Великобританії.

Також у Нью-Йорку під час протестів проти обрання Трампа президентом США заарештовано 65 осіб.

Переважній більшості заарештованих пред`явили обвинувачення у хуліганстві. Деяких звинуватили у спробі здійснення опору під час арешту.
Протест зібрав велику кількість людей на Юніон-Cквер, де вони скандували: «Він не мій президент!» і тримали плакати «Завдати поразки фашизму».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: