Львівській хоровій школі «Дударик» присвоєно ім’я Миколи Кацала

kazal-dmutro-890x395

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу про присвоєння Львівській державній хоровій школі «Дударик» імені Миколи Кацала.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу про присвоєння Львівській державній хоровій школі «Дударик» імені Миколи  Кацала.

До уваги бралося звернення колективу Львівської державної хорової школи  «Дударик»  та матеріали громадського  обговорення, висновки постійної комісії культури, молодіжної політики  та спорту, управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Довідка:

Кацал Микола Лукич – народний артист України, Лауреат Національної премії ім.Тараса Шевченка, Почесний  громадянин міста Львова, засновник, головний диригент та художній керівник хорової капели хлопчиків та мужчин «Дударик».

У 1989 р. заснував перше в Україні хорову школу хлопчиків «Дударик».  Микола  Кацал створив також  хорову капелу  хлопчиків та мужчин «Дударик», який є високопрофесійним мистецьким колективом. За час свого існування «Дударик» на чолі з М.Кацалом гастролював у 23-х країнах світу, дав понад 2500 концертів.

М.Кацалом створено ряд концертних програм, що виконуються симфонічними оркестрами світу. У фонд українського радіо капелою записано десятки творів українських авторів, у тому числі «Колискові пісні» з Н.Матвієнко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: