Львівський виш підрахував витрати на боротьбу з плагіатом

polithenika

Національний університет «Львівська політехніка» заплатив 130 тисяч гривень ТОВ «Антиплагіат» за перевірку студентських робіт на плагіат протягом минулого навчального року. За цей період вдалося перевірити майже 10 тисяч студентських робіт.

Національний університет «Львівська політехніка» заплатив 130 тисяч гривень ТОВ «Антиплагіат» за перевірку студентських робіт на плагіат протягом минулого навчального року. За цей період вдалося перевірити майже 10 тисяч студентських робіт, пише Zaxid.net

«Торік ми підписали угоду з цією компанією. Ми користуємось цим сервісом і сплачуємо згідно з лічильником. Ця система рахує кількість перевірених сторінок, які ми перевіряємо з наявними ресурсами в інтернеті. Перевірка однієї сторінки вартує одну гривню», – пояснив проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Федасюк.

Він зазначив, що торік у грудні «Львівська політехніка» перевірила понад 5000 робіт та приблизно 4500 в червні. В університеті запевняють, що використання програми суттєво полегшує виявлення плагіату.

«Ми не ведемо статистики у скількох роботах ми виявили ознаки плагіату, але ця система є потрібною. Були випадки, що людей не допускали до захисту, після того, як їхні роботи перевірили. Доступ до системи мають викладачі на кафедрах, де здійснюють перевірку дипломних робіт. Ця система не є унікальною для Львова, її використовують у багатьох університетах, зокрема в університеті життєдіяльності», – запевнив Федасюк.

Зазначають, що програма Unplag визначає відсоток унікального тексту в конкретній роботі, відсоток запозичень з інших робіт, а також дає посилання на матеріали, з яких зроблені запозичення. Розробники цієї програми розробили алгоритми, які розпізнають цитати різних стилів, знаходять перефразовані уривки, заміни символів, використання синонімів у запозиченому тексті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: