НБУ випустить електронні гроші на базі блокчейн

Нацбанк України представив дорожню карту Cashless Economy, в якій відомство вперше озвучило плани по використанню блокчейна в Україні. Про це пише Forklog з посиланням радника голови Державного агентства з питань електронного уряду України Костянтина Ярмоленко.

Нацбанк має намір випустити електронні гроші на блокчейне для оптимізації еквайрингу і створення альтернативи картковим платежах. Це повинно відбутися не пізніше IV кварталу 2017 року.

За словами Ярмоленко, паралельно з цим проектом Держагенцію готує «фантастичні новини» з приводу пілотного перекладу держреєстрів України на блокчейн.

У зв'язку з презентацією дорожньої карти глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила: «Впровадження безготівкових розрахунків ми визначили власної пріоритетним завданням. Також ми вважаємо це одним з основних стратегічних напрямків розвитку банківської системи України. Зусилля Національного банку України будуть базуватися на чотирьох основних напрямках роботи: зниження попиту на готівку; популяризації безготівкових платежів; розвитку платіжної інфраструктури; зміні звичок людей ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: