Презентацію унікального книжкового проекту готують у Львові напередодні Миколая

14657514_872391259528799_1437910312496567030_n

Карнавал Казок, Пряникова фея, кулінарні майстер-класи та автограф-сесії. «Щастя у віконці» готує для дітей грандіозну вечірку у Львові. Усім дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, які прийдуть на свято подарують примірники особливої збірки казок та пряники.

17 грудня у найбільшому розважальному центрі Західної України, який недавно відкрився у Львові (вул. Кульпарківська, 226 А) відбудеться презентація всеукраїнського соціального книжкового проекту «Щастя у віконці».

Казки, що сповідують сімейні цінності та любов до рідного

Як писала Дивись.Info раніше, проект «Щастя у віконці» стартував у вересні. Ціль – створити унікальну книгу 50 казок, які б написали самі батьки для своїх дітей. Головною вимогою конкурсу, пояснюють ініціатори, було те, аби сюжет творів відображав поняття щастя, родинного затишку, тепла, доброти та виховував у дітей любов до свого – рідного. Протягом місяця комітет конкурсу отримав 212 творів від 77 авторів з різних міст України (серед них було двоє українців, котрі мешкають в Америці– про конкурс дізналися через соціальні мережі).

Також до проекту зголосилися 11 художників, серед них двоє дівчат-восьмикласниць із Запоріжжя.

Тепер автори проекту готують масштабну презентацію свого дітища у Львові.

Напередодні Святого Миколая, 17 грудня влаштують справжній Карнавал казок. На нього зберуться автори казок, буде спеціальна фотозона, яку кожен охочий зможе прикрасити, приїде навіть Пряникова Фея з Івано-Франківська.
Також відбуватимуться автограф-сесії з авторами книги та кулінарні майстер-класи для соціально незахищених діток.

Дітей зі соціально незахищених сімей чекатимуть особливі подарунки

Ірина Астахова – голова благодійного фонду «Щастя завжди поруч» та ініціатор проекту «Щастя у віконці» розповідає, що на презентацію 17 грудня з нетерпінням чекають усіх батьків та дітей, а діток з малозабезпечених та соціально незахищених сімей там чекатимуть особливі приємнощі.

– На 17 грудня маємо намір запросити 5 будинків сімейного типу (в середньому кожен із них виховує по 10 дітей.

Крім того, ми безкоштовно подаруємо книжки усім діткам з малозабезпечених  та багатодітних сімей, які 17 грудня прийдуть на презентацію. Для цього, охочі отримати книгу «Щастя у віконці» мають попередньо зареєструватися на сторінці благодійного  фонду «Щастя завжди поруч» і надати для підтвердження всі свої документи. Опісля їхнє ім’я буде внесено до переліку тих, хто отримає примірник книги в подарунок.

Також у день презентації відбудуться безкоштовні майстер-класи з розмальовування імбирних пряників – для участі в них також треба зареєструватися попередньо на цій же сторінці.

Все це буде великим соціальним проектом, його ми робимо заради дітей, які не мають фінансових можливостей долучатися до схожих акцій.

Для решта охочих, хто забажає стати власником книги «Щастя у віконці» – звісно її можна буде придбати через благодійний фонд, попередньо переказавши кошти на картковий рахунок фонду або в день презентації за готівку. Нагадаємо, що за умовами попереднього продажу книга вартуватиме 80 грн до 16 грудня, а вже 17 і надалі – її ціна становитиме 120 грн. Кошти підуть на популяризацію проекту у всій Україні.

Майстер-клас від Пряникової феї

На презентацію казкового проекту з майстер-класом та солодощами приїде навіть Пряникова фея з Івано-Франківська – Ірина Станіславська. Її запросила співавтор проекту, член журі та фахівець із PR-підтримки Леся Кічура. Сама Леся згадує:

– Усе розпочиналося з конкурсу «Щастя у віконці» та мого авторства в ньому. Я надіслала на цей конкурс 15 своїх текстів. Cеред моїх текстів Ірина Астахова обрала 3, які увійшли до книги. А вже після цього запропонувала мені стати членом журі.

Я раптом зрозуміла, що маю багато колег, які б також могли бути корисними для цього соціального конкурсу. Тож звернулася до фахового літературного редактора Наталії Підлужної, щоб вона вичитала тексти. Адже автори неодноразово переймалися, чи не загубили десь розділового знаку, не допустили російськомовної кальки. Для доброї книжки – літературне редагування – дуже важлива складова!

А котрогось вечора я написала до своєї знайомої Ірини Станіславської з Івано-Франківська, яка в своєму місті більше відома, як Пряникова фея.  Ми з Ірою познайомилися цього літа. У нас за спиною уже два невеличкі казкові проекти «Пряникова фея і ведмежі мандрівки» та «Як імбирні пряники містом мандрували». От я їй і написала, мовляв, створімо разом гарне диво під час нашої презентації книжки казок у Львові. І вона погодилася. Це було дуже приємно й несподівано.

Пряникова фея приїде до Львова 17 грудня. З собою привезете близько 150-ти спечених пряників. Частина із її солодких смаколиків буде призначена на подарунки всім тим, хто в перші дні стане власником книги з соціального проекту «Щастя у віконці», а решта – буде використана для дитячих майстер-класів впродовж презентаційного дня.

Наступного дня, 18 грудня, у приміщенні клубу «Щастя» відбудеться комерційний майстер-клас, для тих, хто хоче розмалювати солодощі від Пряникової феї. Попередня реєстрація на цей захід обов’язкова (на сторінці «Щастя завжди поруч»). Заняття заплановано на 11,00, 13,00 та 15,00 години.

Марічка Алексевич для ІА Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: