Тернопільські актори покаялися через участь у зйомках фільму «Волинь»

Четверо акторів Тернопільського драмтеатру вибачилися через свою участь у зйомках нашумілого польського фільму «Волинь». Про це пише galas.te.ua.

Відбулося чергове засідання робочої групи Тернопільської обласної ради, яка вивчає питання зйомок кількох тернопільських акторів в антиукраїнській стрічці «Волинь» польського режисера Войцеха Смажовського.

На засідання робочої групи, крім депутатів, які входять до її складу, прийшли актори та керівництво Тернопільського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Четверо акторів театру, які знялися у польській стрічці, а це Ірина Складан, Олег Кирилів, Ігор Наконечний, Сергій Бачик, написали офіційне пояснення з приводу участі у зйомках і вибачилися за свій необдуманий вчинок.

За їхніми словами, тоді у 2014 році, коли, власне, відбувся кастинг на зйомки у фільмі, ніхто не міг передбачити, що події набудуть такого резонансу й розголосу. Вони погодилися на зйомки, лише тому, що це був фільм про кохання українського хлопця з полячкою і все це відбувалося на тлі історичних подій. Їхні ролі були витягнуті з контексту всього фільму, тому вони не могли знати, якою буде цілісна картина.

Крім того, на наступній сесії Тернопільської облради буде розглянуте питання про позбавлення акторів надбавок за академічність.

Читайте також: Редактор польського «Forbes» розкритикував фільм «Волинь»

Нагадаємо, фільм «Волинь» режисера Смажовського викликав обурення серед українців. А згодом стало відомо, що у стрічці знялася низка українських акторів, зокрема і львівських.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: