У Львові стартував унікальний проект для родин учасників АТО

51948

10 листопада у Львові розпочався проект для родин учасників АТО, який має за мету допомогти сім’ям бійців порозумітися та навчитися долати наслідки війни.

10 листопада у Львові розпочався проект для родин учасників АТО, який має на меті допомогти сім’ям бійців порозумітися та навчитися долати наслідки війни.

«Сім’я, яка чекає» — таку назву отримав унікальний безкоштовний проект для родин учасників АТО. Під час чотирьох занять з учасниками працюватимуть професійні психотерапевти, які розповідатимуть родинам, як жити після того, як боєць вернувся з фронту додому, повідомляє ІА Дивись.info.

«На території України вже два роки триває війна і не завжди наше суспільство готове до наслідків, — каже Юлія Кунта, психолог Львівського центру надання послуг учасника бойових дій. — Адаптація учасників АТО напряму залежить від середовища, в яке вони повертаються. Це, у першу чергу, сім’я».

Як відмітив Володимир Станчишин, психолог, психотерапевт Центру Психічного здоров’я при шпиталі ім. Митрополита Андрея Шептицького, основна мета проекту — не лікувати когось, а інформувати, аби людина сама розуміла, що з нею відбувається, і зверталася по допомогу.

Під час проекту учасникам розповідатимуть про посттравматичні стресові розлади; про те, як себе поводити жінці, до якої повернувся рідний чоловік з війни; про сімейні стосунки; про вплив чоловіка і жінки один на одного тощо.

Зараз участь у проекті беруть 15 учасників. Це перша група. Вони працюватимуть зі спеціалістами протягом місяця — зустрічатимуться один раз на тиждень. Утім на цьому проект не завершиться. Організатори обіцяють, що він буде постійно діючим. До наступної групи можна починати записуватися вже зараз.

Аби записатися, необхідно звернутися до Львівського центру надання послуг учасника бойових дій – вул. Пекарська, 41 або за телефоном: 032 254 61 16, 032 297 57 15.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: