ДСНС та «Укравтодор» готові до ліквідації наслідків снігопаду

Державна служба з надзвичайних ситуацій та “Укравтодор” готові до ліквідації наслідків снігопаду, який очікується в західних та північних областях України 13 листопада.

Державна служба з надзвичайних ситуацій та «Укравтодор» готові до ліквідації наслідків снігопаду, який очікується в західних та північних областях України 13 листопада. 

Про це інформує Уніан.

Про це на засіданні міжвідомчого координаційного штабу заявили голова ДСНС Микола Чечоткін і представник «Укравтодору» Олег Федоренко.
Чечоткін повідомив, що для ліквідації наслідків стихійного лиха мобілізовані 7 тис. рятувальників та 2 тис. одиниць техніки. Їх переведено у режим підвищеної готовності.
Також Чечоткін звернувся з пропозицією присутньому на засіданні віце-прем`єр-міністру Геннадію Зубку: «Місцевим органам влади разом з територіальними органами управління ДСНС організувати цілодобовий моніторинг впливу несприятливої погоди на функціонування потенційно небезпечних об`єктів, об`єктів енергетики, лікарень, об`єктів зв`язку та інших систем життєзабезпечення».

«Укравтодору» разом з Національною поліцією на засіданні було доручено в разі необхідності вживати заходів з перекриття доріг для транспорту, щоб запобігти заторам.
У свою чергу, Федоренко повідомив, що «Укравтодор» накопичив достатньо солі та піску, а також паливно-мастильних матеріалів для того, щоб в інтенсивному режимі чистити дороги від снігу впродовж 7-10 днів.

Також, за його словами, з огляду на дефіцит та застарілість власної дорожньої техніки підприємств «Укравтодору» було завчасно укладено договори з іншими організаціями для того, щоб за потреби залучити для очищення доріг від снігу. «Техніка «УкравтодоруЛ, на жаль, свій ресурс майже відпрацювала. Тому ми завчасно уклали відповідні договори на залучення 627 одиниць потужної техніки від інших організацій», - сказав Федоренко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: