На Львівщині відкрили унікальну котельню, яка дозволить заощаджувати мільйони (Фото)

sam_6238
Твердопаливна котельня у Трускавці

Сучасну твердопаливну котельню відкрили 11 листопада на території санаторію у Трускавці, що на Львівщині. Нова котельня дозволить підприємству щорічно заощаджувати до мільйона гривень.

Нова твердопаливна котельня у медичному реабілітаційному центрі «Перлина Прикарпаття», яке розташовується у Трускавці, запрацювала 11 листопада, повідомляє ІА Дивись.info.

Сучасна котельня замінила стару газову і тепер, за прогнозами керівників «Перлини», дозволить витрачати менше блакитного палива та, відповідно, заощаджувати бюджетні кошти.

«Ми встановили два котли з реальною потужністю півтора мегавати. Вони будуть опалювати цілий санаторій, — каже Максим Козицький, директор компанії «Еко-Оптіма», яка і встановила котельню. — Ця установка дозволить економити близько 420 тисяч кубометрів газу щорічно. Котельня працює на щепі, яку збирають поблизу цієї ж місцевості».

Встановлення котельні обійшлося у понад 6 мільйонів гривень. Але, як зауважив директор МРЦ «Перлина Прикарпаття» Олександр Шишко, усе оплатила і ввела в експлуатацію компанія «Еко-Оптіма».

«Ми 10 місяців тому почали думати, як перейти на енергоощадні технології. І згодом вийшли на «Еко-Оптіма», яка все і профінансувала, і встановила. Відтак, наш санаторій зможе щороку заощаджувати близько мільйона гривень бюджетних коштів», — каже Олександр Шишко.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, цінність цього об’єкту полягає у двох аспектах. По-перше, це альтернативне джерело енергії, а по-друге, це найбільший теплоенергетичний об’єкт зі щепи на території Львівської області.

Нагадаємо,  жовтні на Львівщині запрацювала найпотужніша на правобережній Україні вітрова електростанція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: