У Франківську відбудеться Фестиваль Українського Кіно

Перший експериментальний фестиваль організовує медіаспільнота «Кінороби» за підтримки програми «Міські Гранти», повідомляє Галицький кореспондент.

Переглянути стрічки можна буде з 15 по 20 листопада в кінотеатрі «Люм’єр», і глядачі зможуть переглянути 5 стрічок, а також кінорозбір фільму Параджанова «Тіні забутих предків».

«Ми постійно переглядаємо кіно, і розбираємо його не так, як споживачі, а як виробники: ми говоримо про світло, кадри, звук», – пояснює організатор Сергій Караванець.

За його словами, всі стрічки, які покажуть франківчанам, неодноразово титуловані, висувалися на премії «Оскар» та шануються у світі, але чомусь оминули Івано-Франківськ.

«Картини геть не попсові, непрості для сприйняття. Це ті праці, які спонукають мислити, показують життя, як воно є», – розповідає Сергій.

Медіаспільнота «Кінороби» позиціонує себе як об’єднання однодумців, котрих цікавить кіно. Вони збирають людей за інтересами і хотіли б вивести їх на спільну орбіту для подальшого розвитку українського кінематографу.

У подальших планах ще велика кількість проектів та зйомок, говорять навіть про зйомки повнометражних фільмів. Але наразі Фестиваль Українського Кіно – лише один з перших проектів, початок просування українського кіно на Прикарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: