У Львові співатимуть «Колискові для Олекси»

24 листопада, о 19:00, у Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької розпочнеться музично-театральне дійство «Колискові для Олекси»

Львів’яни зможуть стати свідками народження унікального для України проекту, створеного Соломією Чубай та її друзями для дітей-аутистів. Під час презентації альбому «Колискові для Олекси» звучатимуть не лише народні колискові, а й колискові на слова Миколи Вінграновського, Осипа Маковея, Павла Воронька та Грицька Чубая, а також буде показано космічний відео-арт від Олексія Хорошка. Родзинкою концерту стане театральне дійство про Маленького принца від дитячої студії «Клубок», режисера-актора Олега Онещака (театр Л. Курбаса).

Колискові співатимуть Соломія Чубай (вокал), Лука-Теодор Гануляк (перкусія), Сашко Главацький (гітара), гурт “ROCKOKO”, вокальна арт-студія «Жайвір». А також спеціальні гості – Тарас Чубай та “Піккардійська терція”.

Проект «Колискові для Олекси» полягає в тому, щоб якомога більше людей, а особливо молодих батьків дізналися про те, що таке аутизм та Синдром Аспергера, зуміли розпізнавати його з перших років життя дитини і не калічили своїх дітей, а зуміли прийняти їх і допомогти їм. Зараз іде робота над створенням та наповненням україномовного сайту, де буде зібрана інформація про аутизм: консультації професійних психологів, інтерв’ю з батьками дітей-аутистів, карта місць, куди в Україні можна звернутись по допомогу батькам, у яких виникають проблеми із поведінкою дітей. Також в рамках проекту відбудеться цикл лекцій психологів для вихователів дитячих садочків та викладачів молодших класів, сеанси Lego-терапії для дітей, зйомки міні-фільмів про сім’ї дітей-аутистів.

«Коли мій син, Олекса, кричав наче поранений звір у 2-3 рочки, і я не могла його заспокоїти, я починала співати колискову «Ой, ходить сон, біля вікон…» і він заспокоювався. Коли у мого сина-аутиста (Синдром Аспергера) були знову емоційні зриви, він просив мене: «Мама, пай!» (Мама, співай!). І я зрозуміла, що колискова від моєї бабці може заспокоїти мого сина, і наше коріння може дати більшу силу маленькому дереву рости!, – розповідає Соломія Чубай. – Колискові – це код від мами і тата на гарне життя дитини. Аутизм – це бути іншим, а не бути чужим”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: