Велика різниця: Керівник «Укравтодору» порівняв наші і польські дороги

Як відомо, «Укравтодор» отримав нового главу. Зараз виконуючим обов'язки директора призначений Славомир Новак, колишній міністр транспорту, будівництва і морського господарства Польщі. Після перших тижнів роботи на українському підприємстві він встиг оцінити проблеми і перспективи наших доріг.

Свою думку пан Новак висловив в ефірі телеканалу «Еспресо».

Після перших днів роботи в «Укравтодорі» я ходив з круглими очима, але це тільки підтверджує, який це великий виклик для мене. Я б порівняв сьогоднішню ситуацію на українських дорогах з ситуацією в Польщі двадцять років тому, коли не було грошей на утримання, не було грошей на ремонт доріг і Польща переживала подібну кризу. Я вірю, що без відповідного фінансування ремонту, а потім утримання доріг, можна забути про економічний розвиток держави », - заявив Славомир.

Також він зазначив, що в розрізі порівняння з Польщею можна зробити знижку, так як сусідньої держави потужну допомогу надавав Євросоюз, а оскільки Україна не входить в ЄС, боротися з труднощами набагато складніше. Також він заявив, що річний бюджет «Укравтодору» можна порівняти з двома-трьома місяцями фінансування доріг в Польщі. Відзначити варто, що пан Новак прийшов на пост глави «Укравтодору» ще в досить світлі для департаменту часи, адже поточний рік є рекордним в порівнянні з попередніми щодо кількості коштів вкладених в дороги України.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян також говорив про недостатнє фінансування дорожньої відросли. Так, він зазначив, що бюджет України поки не дозволяє налагодити повномасштабне будівництво нових доріг. І навіть на ремонт всіх необхідних ділянок грошей теж немає. Втім, все найнебезпечніші дороги країни все-таки обіцяють полагодити. Притому, до кінця 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: