Жанна Слоньовська зустрінеться з читачами у Львові

12 листопада о 18.00 год. у Львівській копальні кави відбудеться зустріч з письменницею Жанною Слоньовською, цьогорічною лауреаткою премії ім. Джозефа Конрада.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Жанна Слоньовська – письменниця, журналістка, перекладачка. Живе та працює у Кракові.

Навчалася в Українській академії друкарства. Працювала журналісткою в Незалежному телевізійному агентстві («НТА»).

У 2002 році переїхала до Польщі (спочатку до Варшави, де поступила в докторантуру у Школі Суспільних Наук). Відтак вийшла заміж і виїхала до Кракова.

Свій дебютний роман «Дім з вітражем» Слоньовська писала 4 роки. У 2015 році твір отримав перемогу в конкурсі на найкращий роман польського видавництва «Znak» (того ж року у Львові вийшов український переклад).

Про свій дебютний роман і його переклад українською мовою розповідає так:

«Я розповідала про українські реалії, перекладаючи їх польською мовою. Я описувала поняття, цілі світи. А тепер сталося так, що вони з допомогою прекрасного перекладача були повернені зворотно, і я іноземкою вертаюся в своє місто».

Жанна Слоньовська також авторка інтернет-проекту «Львів передвоєнний» (усна історія; віртуальний путівник довоєнним містом, де зібрано спогади близько 35 осіб, що пам’ятають Львів першої третини XX ст.), авторка альбому «Przedwojenny Lwów. Najpiękniejsze fotografie» («Передвоєнний Львів. Найгарніші фотографії», видавництво RM).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: