Держпідприємствам хочуть заборонити співпрацювати з російськими банками

945152ecb8e9c2f0a86ab3790470600455892cc5

У Верховній Раді України зареєстрували проект постанови «Про припинення співпраці державних і комунальних підприємств з банками країни-агресора».

У Верховній Раді України зареєстрували проект постанови «Про припинення співпраці державних і комунальних підприємств з банками країни-агресора», передає ІА Дивись.info.

Проект постанови під номером 5383 зареєстрував нардеп від партії УКРОП Віталій Купрій. Автор пропонує рекомендувати Кабінету Міністрів заборонити співпрацю державних та комунальних підприємств з дочірніми структурами російських банків, провести інвентаризацію рахунків таких підприємств та установ у банках, які контролюються РФ.

Після цього НБУ має забезпечити рефінансування українських банків, які готові взяти на себе кредитні зобов’язання державних і комунальних підприємств у російських фінустановах.

Крім того, із застави російських банків має бути виведене все державне та комунальне майно України. За словами Віталія Купрія, реалізація такого рішення не потребує додаткових витрат з державного бюджету.

Отриману інформацію пропонують оприлюднити в газеті «Урядовий Кур'єр», а також на офіційному сайті уряду.

Нагадаємо, раніше у співпраці з російським банком звинувачували нардепа від БПП Сергія Лещенка. Утім, тоді народний обранець заявив, що ніяких грошей у «Сбербанку Росії» не отримував. Він ніби просто здійснював платіж на рахунок Держказначейства України.

Згодом Сергій Лещенко заявив, що Петро Порошенко тримає акції у «ВТБ» — одному з російський банків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: