Легенди світового джазу приїдуть на тернопільський «JazzBez»

Кращі джазові колективи Америки, Іспанії, Швеції, Італії, Польщі, Молдови та Японії візьмуть участь у цьогорічному міжнародному фестивалі JazzBez, який відбудеться у Тернополі. Гості дивуватимуть публіку кожного дня. Квитки на JazzBez можна придбати у касі драмтеатру, ЦУМі (відділ «Konica») та на сайті Gastroli.ua. Ціна 80-120 грн за день. Поважай себе - слухай джаз, закликають організатори фестивалю, повідомляє 20minut.ua

Карлос Лопез та його Letters From København

Перший день фестивалю вразить тернопільську публіку виступом джазмена з Іспанії Карлоса Лопеза. Його на батьківщині називають лідером джазового руху, віртуозним та неперевершеним барабанщиком, яскравим композитором та організатором найбільших джазових фестивалів Іспанії. Він грає на одній сцені з такими американськими знаними джазменами, як Benny Green, Bob Mover чи Albert Sanz.

Проте це ще не все. Карлос представить тернополянам альбом Letters From København разом з одним із найбільш обдарованих джазменів Скандинавії Joel Illerhag (якого ще називають «шведським бас-феноменом»), уродженцем Канарських островів Natanael Ramos, польським джазовим саксофоністом Maciej Kadziela та галісійським джазовим піаністом Xan Campos.

Budniak Bakovsky Intermedium Quintet

Джазовий тандем Польщі, Молдови та України найкраще поєднається у проекті Budniak Bakovsky Intermedium Quintet, який теж виступить 2 грудня на сцені тернопільського драмтеатру. Назва колективу походить від імен двох молодих, але вже доволі відомих джазменів - Пйотра Будняка і Тараса Баковського. В основі їхньої музики поєднуються різні національні традиції і слов’янська музична енергетика.

Пйотр Будняк - один із найвідоміших барабанщиків Польщі, переможець телешоу Must Be The Music, номінант на премію Fryderyk. Його колега по сцені Тарас Баковський - українець, учень одного з найкращих польських саксофоністів Пйотра Барона.

Skicki-Skiuk

Польський екстравагантний колектив Skicki-Skiuk гратиме на сцені тернопільського фестивалю JazzBez 3 грудня. До колективу входять четверо хлопців, які стали переможцями цьогорічного культового фестивалю Jazz nad Odrą, здобули ІІ місце Blue Note Poznan Competition та ІІІ місце Tarnów Jazz Contest. Квартет із Вроцлава грає джаз на перетині різних музичних площин.

David Friesen & Andrew Arnautov Project

Джазовий тандем Америки та України тернопільська публіка зможе почути у другій частині фестивалю JazzBez 3 грудня.

Девід Фрізен - справжня зірка світового джазу. Його вважають одним із найкращих басистів світу. Він віртуозно та неперевершено грає на контрабасі. Виступав із такими відомими музикантами, як Chick Corea, Dizzy Gillespie, Art Farmer, Stan Getz та іншими, записав більше 65 компакт-дисків, а його альбом став хітом у США у топ-чарті джазових альбомів Billboard.

Андрій Арнаутов (у США відомий як Ендрю Валентайн) — американський та український джазовий виконавець, продюсер, композитор, віртуозний джазовий басист. В Америці довго співпрацював із трубачем Томом Брауном, виступав як сайдмен з такими легендами джазу, як Archie Shepp, Charlie Bird, Bobby Sinabria.

Karnas-Gnydyn Quartet

Це спільний проект кращого українського джазового барабанщика Ігоря Гнидина та польського вокаліста Гжегожа Карнаса. До квартету також входять українська піаністка Анастасія Литвинюк і контрабасист Маріуш Прасьнєвкі.

Гжегож Карнас — польський джазовий вокаліст, музичний продюсер, автор текстів, бенд-лідер. Успішно виступає на європейських сценах як клубів, так і концертних залів. Карнас має 4 успішних альбоми, а серед численних перемог - перша премія Young Jazz Singers Competition Brussels у Бельгії, приз глядацьких симпатій і перша премія на Міжнародному конкурсі CREST JAZZ VOCAL у Франції.

Ігор Гнидин – один із найкращих джазових барабанщиків України, засновник етно-джазового гурту ShockolaD, Jazz Club Lviv, «Літньої джазової школи» і «Львівської школи джазу та сучасної музики».

Sisters in Jazz

Потужний джазовий проект Sisters in Jazz завершуватиме фестиваль у Тернополі 4 грудня. «Сестри в джазі» знайшли одна одну на фестивалі Ystad Sweden Jazz Festival in у серпні 2015 року, а на початку 2016 вирушили у європейський тур. У їхній музиці разом із джазом переплелися мелодії Скандинавії, Центральної і Східної Європи та Азії.

Творять проект п’ять відомих музиканток з Америки, Польщі, Норвегії, Німеччини та Японії. Це Camille Thurman - обдарована американська саксофоністка, флейтистка, вокалістка з діапазоном голосу в 4 октави; Izabella Effenberg - одна з небагатьох вібрафоністок Європи, яка грає на рідкісному інструменті — еррей мбіра (африканське фортепіано); Naoko Sakakta — японська джазова піаністка; Federica Michisanti, яка виступала на одній сцені з Lee Konitz; Dorota Piotrowska - відома польська джазова перкусистка, яка мешкає у Нью-Йорку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: