Люди самостійно боротимуться з лісоцидом, — активіст

imgonline-com-ua-compresseddrp9reo8pkgw-1

Ініціативна група громади Жидачівського району Львівської області обіцяє діяти в інтересах збереження лісового фонду самотужки та на власний розсуд. Причина цього — відсутність реакції з боку органів місцевої, державної влади та правоохоронців на чисельні докази лісоциду на Жидачівщині.

Про те, що громада Жидачівщини буде діяти «своїми методами» у боротьбі з незаконною вирубкою лісу, заявив журналіст та громадський активіст Тарас Матвіїв.

Таке рішення людей має свою передісторію. Ще у вересні 2016 року громада сіл Вільхівці та Заріччя (Жидачівський район, Львівська обл.) звернулася до правоохоронних, екологічних органів Львівщини (й України) та комітетів Верховної Ради з вимогою припинити будь-які вирубки лісу у Держівському лісництві «Стрийського лісгоспу» та на прилеглих ділянках «Галсільлісу». Також небайдужі громадяни попросили провести об‘єктивне розслідування діяльності вказаних підприємств і відповідальних осіб.

На доказ своїх слів, активісти додали фотографії маскування різних сортів деревини під дрова, а також супутникові знімки, які показують, скільки дерев у цій місцевості вирубали.

Утім, ніякої реакції ані з боку правоохоронних органів, ані з боку влади не послідувало. Верховна рада заявила, що це у компетенції Генпрокуратури і Держекоінспекції. Держекоінспекція зазначила, що вирубка лісів відбувається у межах закону, Департамент екології Львівської облдержадміністрації – що це не входить до їх повноважень. У НАБУ ж сказали, що це не їх компетенція. А прокуратура Львівщини – що це питання до місцевої прокуратури. Мешканці написали звернення і туди. Відповідь: Стрийська місцева прокуратура працює над справою та, ймовірно, долучить звернення до матеріалів.

Зрештою, ніхто так і не відгукнувся на звернення громадян. Продуктивно не відгукнувся.

Читайте також: Як зупинити лісоцид на Львівщині 

Власне, через це мешканці і заявили про те, що боротимуться з лісоцидом самотужки, методами, на які «фантазії вистачить».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: