Посадовець, який підписав лист про опитування серед школярів, отримав догану

Міністерство освіти України відкликало листа-рекомендацію щодо сприяння в опитуванні підлітків стосовно медіаграмотності.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Міністерство освіти і науки повідомляє, що опитування на тему «Медіаграмотність, демократичні цінності  та громадська активність школярів» серед школярів-підлітків не проводитиметься, адже 3 листопада лист-рекомендація був відкликаний. На посадовця МОН, який рекомендував проведення опитування в школах, накладено догану.

Крім того зазначається, що лист МОН щодо ідентичного опитування вже надсилався місцевим органам управління освітою у 17 листопада 2015 року і пізніше був проведений українським центром вивчення громадської думки «Соціоінформ».

Дослідження проводилося  для міжнародної мультидисциплінарної консультаційної компанії НІРАС, в рамках програми формування медіаграмотності серед школярів, що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Тоді ж анкеті з ідентичними питаннями було надано сертифікат Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України, дія якого закінчилась 30 червня 2016 року.

«Ще раз підкреслюємо, МОН відкликав лист-рекомендацію про проведення опитування ще до виникнення публічного обговорення, однак через численні перекручення і виривання даних з контексту додатково інформуємо:

Під час минулого опитування 90% дітей опитувалися українською мовою. Рішення про наявність російськомовної анкети було прийнято соціологами, адже під час соціологічних опитувань,  з метою отримання максимально правдивих та відвертих відповідей, інструментарій пропонується мовою, зручною для респондента. Російськомовна анкета надавалась за бажанням людини, яка проходила опитування, щоб вона відповідала тією мовою, якою їй комфортніше», – йдеться у повідомленні міністерства.

Нагадаємо, після того, як Міносвіти розіслало до шкіл анкети, щоб провести опитування серед учнів 7-11 класів, розгорівся скандал, оскільки серед іншого у дітей збиралися запитувати чи Україна і Росія повинні бути однією державою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: