У Львові відкрили повторний конкурс на облаштування громадського простору пам'яті Небесної сотні

8db4a43-skver-nebesnoi-sotni_146904721521
Фото: www.pravda.com.ua

Львівська міська рада оголосила про відкриття повторного конкурсу на облаштування громадського простору увічнення пам'яті Небесної сотні. Цього разу ЛМР пропонує призовий фонд переможцям.

У Львівській міськраді оголосили про відкриття конкурсу на краще облаштування громадського простору увічнення пам'яті Небесної сотні та Революції Гідності. Про це під час прес-конференції, 14 листопада, заявив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, передає ІА Дивись.info.

Цього разу міська рада дещо змінила умови конкурсу, аби громадяни подали більше проектів.

Так, учасникам пропонують призовий фонд, який становить 180 тисяч гривень. Той, хто посяде перше місце, отримає 90 тисяч гривень, друге - 69 тисяч, а за третє - 30 тисяч. Минулого ж разу жодних грошей міська рада не пропонувала.

Також, за словами Юліана Чаплінського, попередній конкурс показав, що громада негативно сприйняла небажаність розміщувати у громадському просторі національну символіку. В цьому конкурсі її використання не заперечують.

«Також органічно змінився і склад журі. Серед їх числа тепер буде Василь Ярич - автор пам'ятника Данилу Галицькому у Львові. Натомість, не буде Віри Савченко», - зазначив Юліан Чаплінський.

Конкурс і надалі залишається всеукраїнським. Міжнародним, міська рада його робити не планує, бо боїться, що може виникнути чимало перепон, несприйняття громади тощо, і проект так і не реалізують.

Зазначимо також, що усі умови конкурсу доступні на сайті Львівської міськради у розділі «Небесна сотня».

Нагадаємо, минулого разу на цей конкурс подали лише сім проектів. Усі проекти міська рада визнала не гідними для реалізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: