Голландці мали купу причин прийняти негативне рішення, – Садовий відреагував на обшуки у мерії

andrey-sadovyiy-samopomich

«Сьогоднішні дії в міській раді – найкраща відповідь на питання, чому в Україну не йде інвестор», – так Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував сьогоднішню ситуацію із обшуками у Львівській міській раді.

«Інвестуйте в Україну!» – закликають Президент та Прем'єр. «Так-так, ми на вас чекаємо!» - потирає руки Генпрокуратура.

Сьогоднішні дії в міській раді – найкраща відповідь на питання, чому в Україну не йде інвестор.

Два роки тому ми залучили провідного європейського індустріального девелопера – голландську компанію CTP. Голландці запланували збудувати в промзоні Рясне-2 сучасний індустріальний парк на 3000 робочих місць. Місто підвело комунікації, ми провели відкритий конкурс, переконали інвесторів вкладати гроші в Україну.

Голландці мали купу причин прийняти негативне рішення: країна в страшній економічній кризі, корупція, війна тощо. Але вони відважились. Сьогодні всім нам передали привіт з минулого», – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні слідчі Генеральної прокуратури проводили обшуки у Львівській міській раді. Чиновників підозрюють у заволодінні за попередньою змовою чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міськради всупереч інтересам служби уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 млн грн, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки становила 140 млн грн, чим завдали збитки в особливо великих розмірах», – йдеться в повідомленні.

Натомість начальник юридичного відділу ЛМР Гелена Пайонкевич так прокоментувала ситуацію  в офіційному повідомленні: «З цього приводу я хочу сказати 4 речі. Перше: факт зловживання службових чи не службових осіб може бути встановлений рішенням суду. Станом на сьогодні це питання в жодному суді не розглядалось. Тобто це є кримінальне провадження, яке до кінця не доведене. Друге – щодо обшуків. Сьогодні до нас прийшли представники Генеральної прокуратури з постановою Печерського районного суду міста Києва про проведення обшуку в приміщеннях міської ради. Оскільки ми вважаємо, що нам нема чого боятися, ми прийняли рішення співпрацювати з представниками Генеральної прокуратури. Провели нараду, зібрали всіх необхідних посадових осіб, і всі документи, які цікавили колег з Генпрокуратури, вони отримали добровільно. Тобто, якщо ви зараз пройдетеся коридорами міської ради, ви побачите, що в жодному з кабінетів обшук не проводиться, ми всі документи на їхню вимогу їм надали. Третє: усі ці документи приймалися публічно, їх було опубліковано на сайті міськради. Будь-яка фізична чи юридична особа або ж правоохоронні органи мали можливість із ними ознайомитись. І останнє: щодо голландської компанії СТР, яка перемогла при реалізації проекту індустріального парку. Відзначу, що цій компанії у всіх країнах Європи земельні ділянки давали безкоштовно. Тобто їм міста передавали повністю готові земельні ділянки під реалізацію цих проектів. Та ситуація, яка зараз є, м’яко кажучи не заохочує того, щоб інвестори приходили до Львова з бажанням реалізовувати ті чи інші проекти. Наголошую, що місто є відкритим до співпраці, і всі документи, з якими хочуть ознайомитися правоохоронні органи, будуть невідкладно їм надані».

Крім того, Пайонкевич додала, що міська рада готова надати всі пояснення, які будуть вимагати. Йдеться про земельні ухвали, конкурсну документацію й оцінку землі.

Нагадаємо, що йдеться про земельну ділянку в Рясне-Руській площею понад 23 гектари, якою володіє за посередництва ТзОВ «Сіті Парк Львів» голландська компанія «СТР». Водночас громада Рясне-Руської заявляє про свої права на землю і вважає, що Львівська міськрада не мала права розпоряджатися цією землею.

Натомість Андрій Садовий у коментарі ІА Дивись.info так прокоментував ситуацію із будівництвом індустріального парку: «CTP розгорнули індустріальний майданчик у Румунії, до того таке ж зробили у Чехії. Україна стоїть у них в черзі, але інвестиційний клімат у нас не є найсприятливішим. Наразі ведуть перемовини із компаніями, що могли б вкласти сюди свої кошти. Люди просто бояться інвестувати в Україну, зважаючи на війну, що сьогодні є», – пояснив Садовий.

За словами мера Львова, міська рада зробила все необхідне зі свого боку та навіть отримала гроші за продаж землі у Рясному CTP. Тепер компанія має «домашнє завдання» – привести сюди інвестора. Садовий обіцяє цьому будь-яке сприяння, що буде можливим з боку влади міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: