ВР звернеться до ЄС з проханням не припиняти транзит російського газу через територію України

15101805_1248109005228181_374191905_o
народний депутат України Ганна Гопко / Фото: Юлія Стародубова

Минулого тижня Єврокомісія прийняла рішення, яке дозволило пустити російський газ в обхід України. Парламентарі вимагають його відміни. повідомляє парламентський кореспондент ІА Дивись.info.

Минулого тижня Єврокомісія прийняла рішення, яке дозволило пустити російський газ в обхід України. Парламентарі вимагають його відміни. повідомляє парламентський кореспондент ІА Дивись.info.

За словами ініціатора законопроекту нардепа Ольги Бєлькової, транзитні енергетичні шляхи ідуть всупереч принципам європейського співтовариства та позбавляють ЄС реальної конкуренції.

Співдоповідач Ганна Гопко додає: «Ми втратимо 2 мільярда доларів щороку через пуск газу в обхід України». За словами нардепа Бурбака з «Народного фронту» на 23,7 мільярда кубометрів зменшиться потік транзитного газу через Українців.

Нардеп Тарасюк з «Батьківщини» наголошує, що в ЄС «забувають свої зобов’язання по фінансуванню робіт по модернізації української газо-транспортної системи та надають російському Газпрому більше прав».

Як передає кореспондент ІА Дивись.info, що проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів та органів виконавчої влади держав - членів Європейського Союзу стосовно посилення співпраці у галузі енергетичної безпеки та потенційних ризиків реалізації проектів з будівництва транзитних газопроводів в обхід України прийняли голосами 264-ох депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: