Україна відновить пошуки нафти і газу в Чорному морі

630_360_1453826855-5531

Дослідження починаються після трирічної перерви.

Єдине в Україні науково-дослідне судно «Іскатель» 17 листопада вийде в рейс з Одеси для здійснення роботи з пошуку нафти і газу на північно-західному шельфі Чорного моря.

Про це інформує Державна служба геології та надр України

«Рейсове завдання передбачає виконання пошуково-детальних нафтогазопошукових сейсморозвідувальних і геохімічних робіт в межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського прогину, район робіт – Північно-західний шельф Чорного моря», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, науково-дослідне судно «Іскатель» після трирічної перерви починає морські геолого-геофізичні дослідження. У 2015 р. відновлено фінансування морських робіт, і після трьох років сухого відстою, здійснені поточний ремонт і докове обстеження.

У Держгеонадр підкреслюють, що південний регіон країни залишається найменш вивченим і в той же час - одним з найбільш перспективних з точки зору запасів вуглеводнів. На даний момент шельф Чорного моря освоєний лише на 4%.

У планах Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства - провести комплексні дослідження для виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних об'єктів на ділянці площею 6,77 тис. кв. км, який примикає до південної частини Одеської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: