Для учасників АТО: хто і як може отримати 100 тисяч гривень матдопомоги

Інваліди війни ІІІ групи і самотні учасники АТО, які мають на утриманні неповнолітніх дітей, мають право у першу чергу отримати одноразову допомогу у 100 тисяч гривень.

Про це повідомили у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій.

Зараз у Центрі триває прийом документів від учасників АТО на виплату одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. з міського бюджету Львова і на включення до списків на отримання земельної ділянки за межами міста Львова.

Першочергове право скористатись цією Програмою мають інваліди війни ІІІ групи і самотні учасники АТО, які мають на утриманні неповнолітніх дітей; у другу чергу – багатодітні батьки та батьки, які мають на утриманні дитину з інвалідністю. Станом на 1 жовтня 2016 року у місті Львові зареєстровано 61 інвалід війни ІІІ групи, 4 самотніх батька-учасника АТО, 70 багатодітних сімей учасників АТО, 31 учасник АТО, який виховує дитину-інваліда.

Кожен з них мають можливість отримати одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових потреб вже в цьому, 2016-му році, якщо звернуться до Центру з відповідною заявою до 28 листопада. Якщо зазначені категорії подадуть документи пізніше зазначеної дати, виплата буде здійснена вже у 2017 році.

Крім того, Центр приклав максимум зусиль, щоб спростити отримання довідок для реалізації свого права на приватизацію земельних ділянок. Учаснику бойових дій не потрібно звертатись в інші установи по довідки про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку і довідку про перебування на квартирному обліку для учасників АТО. Достатньо принести заяву і весь пакет документів, а вищевказані довідки Центр замовляє сам.

Нижче нагадуємо перелік документів, які потрібно принести. Зазначимо, пункт 5 та пункт 8 Центр бере на себе.

  1. Копії паспорта учасника АТО (1, 2, 10, 11 сторінки) та ідентифікаційного коду.
  2. Довідку (форма № 2) про склад сім’ї та реєстрацію (дійсна протягом 1 місяця з моменту видачі), видана підприємством-балансоутримувачем житлового будинку, в якому зареєстровані заявники.
  3. Копія посвідчення учасника бойових дій.
  4. Копія довідки про безпосередню участь в АТО.
  5. Копія довідки про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку, видана Головним Управлінням Держземагентства у Львівській області.
  6. Копія посвідчення інваліда війни (при наявності).
  7. Копія свідоцтв про народження дітей (для підтвердження статусу багатодітного батька).
  8. Довідку з міської ради про перебування на квартирному обліку для учасників АТО (при наявності).
  9. Копію посвідчення дитини-інваліда (при наявності)
  10. Банківські реквізити

Детальну інформацію та відповіді на всі питання можна отримати в Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій за адресою вул. Пекарська, 41. Або за телефонами: (032) 254-61-16; 067 962 83 25; 063 434 65 46.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: