У Львові відбувся фестиваль ідей «Гра в нас»

У Львові з 11 по 16 листопада тривав фестиваль ідей «Гра в нас», в якому взяли участь львів’яни і нові львів’яни.

Організаторами проекту виступили Львівська органзіаці YMCA і ГО Кримський дім у Львові.

«Місце свого перебування я вибирала по карті, хотілося сільської гірської місцевості, де можна спокійно жити на пенсію, та вже за два роки – у мене прийомна дочка, 14 кіз і плани відкрити тут туристичні маршрути», – так починає свою історію одна з учасниць фестивалю ідей «Гра в нас» Катерина Лісова.  І таких історії на фестивалі звучать десятки – про бізнес, культуру, про театр.

Розпочався зі театрального перфоменсу «Гра в нас» - «21 naked voice» у театрі ім. Леся Курбаса». 21 одна особа з львів’ян та нових львів’ян – переселенців, показали постановку про переселення, читаючи  вірші сучасних поетів драму втрати та переселення. Двоє учасників цього проекту – львів’янин Денис Федєшов та нова львів’янка з Криму Наталя Меньшикова вже заснували театр «Домус» на Сихові – спальному районі Львова.

Однією з найважливіших складових цього фестивалю була презентація бізнес-ідей, які вже реалізовують нові мешканці Західної України. Серед представлених проектів: козина ферма, виробництво кормів для сільсько-господарських тварин, стоматологічна клініка, французькомовні табори тощо. Вже під час презентації почали народжуватись ідеї для співпраці.

Завдяки виставці фотографій «See Another Side», яку презентувала Олена Розсказова, керівник Східного регіонального представництва МФ «Відродження», обговорили роль громадських організацій у роботі з переселенцями.

«Фестиваль  має досить цікаву назву «Гра в нас». Адже кожен з нас грає себе, але настає момент, коли звиклі ролі раптом неможливо виконувати в нових обставинах. І тоді можна скинути роль і пошукати себе справжнього. Таким моментом для багатьох нас стала війна. Цей фестиваль дає можливості пізнати себе, інших та той ресурс, який ми даємо один одному, і насамперед йдеться про нас – як громаду, нових жителів, демобілізованих учасників АТО», - зазначила Оксана Дащаківська, керівник Західноукраїнського представництва МФ «Відродження».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: