У Львові відкрили Дитячий Центр Здоров’я імені Анни Мазуренко

Сьогодні, 17 листопада, у Львові освятили і урочисто відкрили Дитячий Центр Здоров’я імені Анни Мазуренко, що на вул. Дністерській, 27. Інноваційний Центр є приватним закладом, однак залучатиме благодійні кошти та гранти, аби послуги Центру були доступними для усіх, хто цього потребує.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Концепцією дитячого центру здоров’я стане його інноваційність як закладу, що поєднує профілактику психічних захворювань у дітей та підлітків, консультування і навчальний заклад для батьків та фахівців з підтримки здорового розвитку дітей, а також чітка орієнтація на сучасні європейські стандарти якості послуг у даній сфері.

За словами Посла Канади в Україні Романа Ващука, відкриття такого Центру – приклад того, як тісні відносини між Канадою і Україною позначаються у суспільному житті. «Це приклад того, що сучасний Львів, сучасна Україна живе у глобалізованому світі, підключена до всіх тенденцій медичних, суспільних і духовних, і тим може на рівні користати з тих всіх благ і передавати свій досвід і свої інновації світовій спільноті», - зазначив Посол.

Новостворений Центр є недержавним приватним закладом, що надає послуги на платній основі. Втім, за словами організаторів, хочуть, щоб послуги Центру були доступними для всіх потребуючих дітей/родин. Тому залучатимуть різні можливості допомогти родинам, що не можуть оплатити повну вартість послуг чи отримати фахову допомогу – через благодійність фахівців Центру, волонтерів, а також залучення благодійних коштів, грантів, пожертв інших батьків.

«Такі будинки мають служити людям і бути комфортними. Хочеться, щоб у цій консультації була добра спільнота лікарів і усіх працівників. Щоб панувала єдність, любов, розуміння і взаємна допомога. Нехай Господь благословить усіх, хто долучився до будівництва цього Центру», - зазначив Владика Ігор, Архієпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

Очікується, що в Центрі буде створено близько 40 нових робочих місць, і Центр зможе надавати допомогу з розрахунку 30 тис. візитів в рік для мешканців регіону, а також стати навчальним практичним центром вдосконалення фахівців сфери психічного здоров’я та розвиткової педіатрії зі всієї України.

Довідка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: