У Польщі знизили пенсійний вік

Польський Сейм 16 листопада проголосував за зниження пенсійного віку з 67-ми років до 65-ти років для чоловіків і 60-ти років для жінок.

За це рішення проголосували 262 депутати, 149 було проти, а 19 утрималися, повідомляє Укрінформ.

«Для мене сьогодні найважливішим і найрадіснішим є те, що у нас в парламенті, в Сеймі, прийнято закон про зниження пенсійного віку»,- заявив з цього приводу президент Анджей Дуда.

Глава уряду Беата Шидло повідомила, що партія «Право і Справедливість» (PiS), чинний уряд і президент Анджей Дуда виконують свою обіцянку і повертають соціальну справедливість для громадян країни. Вона зауважила, що попередня коаліція «Громадянської платформи» (РО) і Польської селянської партії (PSL) підвищила пенсійний вік всупереч інтересам громадян.

Згідно з прийнятим законом, з 1 жовтня 2017 року жінки зможуть виходити на пенсію у віці 60-ти років, а чоловіки – 65-ти. Попередня коаліція PO-PSL підняла пенсійний вік до 67-ми років для чоловіків і жінок, при цьому він повинен був підніматися поступово.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що МВФ вимагає від України проведення пенсійної реформи для отримання наступного траншу.

Серед вимог: поступова зміна пенсійного віку, встановлення єдиного принципу пенсійного забезпечення без надання пільг для яких-небудь професій (крім військових), розширення бази для внесків у систему соціального забезпечення, встановлення справедливого податкового режиму для пенсій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: