До Жовківського ветсанзаводу перекриють дорогу, якщо підприємство не запустить котли

Облаштувати блокпости, щоб перекрити шляхи доступу до Жовківської філії «Укрвесанзаводу», обіцяють мешканці Волі-Висоцької, якщо підприємство не запустить котли і не почне переробляти рештки тварин, згідно із технологіями.

 

Про це йшлося під час сесії сільської ради, на якій були присутні представники ДП, а також директор Жовківського костомельного Ірина Колодій.

«Сьогодні відбулася сесія Воле-Висоцької сільської ради, з 15 депутатів було 9, тобто більшість. Напередодні мешканці села ставили вимоги, щоб до минулого вівторка, тобто 15 листопада, мали запустити котли (і директорка їм це пообіцяла). Відповідно цього не було зроблено і депутати збурилися, що їх продовжують дурити. Водночас представники підприємства дали нову обіцянку – запустити котел наступного вівторка, 22 листопада. Але на повну потужність, мається на увазі у 3 зміни, він запрацює тільки у четвер», – розповів депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

За його словами, була дуже довга дискусія. Депутати пообіцяли у вівторок перекрити дорогу на підприємство, не пропускати жодної сировини. Однак представники ДП «Укрветсанзавод» вмовили зачекати до четверга.

«До цього часу відбудеться ще сесія Жовківської райради, тому, очевидно, ми вирушимо на завод, щоб пересвідчитися, що котли запущені і як це працює. Інакше, мешканці села перекриють дорогу, поставлять пости і будуть чергувати цілодобово по 10 осіб, аби не пропустити жодної машини», – зауважив пан Ігор.

Водночас на підприємстві зобов’язалися до 24 грудня запустити ще два котли.

«Друге питання, яке розглядалося – згода депутатів Воле-Висоцької сільської ради на рекультивацію земель, забруднених унаслідок діяльності філії ДП «Укрветсанзавод». Йдеться про закопані на території рештки. Щоправда, представники ДП намагалися відхреститися від скотомогильників. Відтак депутати проголосували за виділення 25 тисяч, щоб зробити дозвіл на рекультивацію території і 25 тисяч виділити на експертизу грунтів. Відтак має бути погоджений проект на виділення державних коштів у сумі 3,5 мільйона гривень на рекультивацію цієї ділянки», – сказав Ігор Муравський.

Нагадаємо, влітку  розгорівся скандал після того, як активісти на території навколо котосмельного заводу у Жовкві виявили скотомогильники, розкидані на площі у 50 гектарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: