Режим надзвичайної ситуації у зв`язку з поширенням вірусу Зіка завершено, - ВООЗ

Specimens of Aedes aegypti mosquito are exhibited during a campaign to raise awareness of preventing the entry of the Zika virus into the country, at the Health Ministry in Lima, Peru
Specimens of Aedes aegypti mosquito are exhibited during a campaign to raise awareness of preventing the entry of the Zika virus into the country, at the Health Ministry in Lima, Peru January 27, 2016. The Peruvian Health Ministry is organising a campaign to help prevent the spread of the Zika virus and other mosquito-borne diseases. REUTERS/Mariana Bazo

Всесвітня організація охорони здоров`я (ВООЗ) оголосила про завершення режиму надзвичайної ситуації в глобальному масштабі, що діяв з 1 лютого і був викликаний поширенням вірусу Зіка.

Про це йдеться в заяві ВООЗ за підсумками п`ятого засідання спеціального комітету щодо Зіка, повідомляє ТАСС.

«Вірус Зіка і пов`язані з ним наслідки залишаються значним і довгостроковим викликом у сфері здоров`я, що вимагає інтенсивних дій, проте вони не являють собою надзвичайної ситуації в галузі суспільної охорони здоров`я, що має міжнародне значення», - йдеться в документі.

Комітет рекомендував ухвалити відповідні програми роботи і виділити на них кошти, зважаючи на ”довгострокову природу хвороби та її наслідків”.

За даними ВООЗ, випадки перенесення вірусу Зіка комарами відзначено на даний момент у 75 країнах. У 28 із них зафіксовано випадки мікроцефалії, потенційно пов`язані з зараженням вірусом Зіка. За минулий тиждень цей список поповнили Аргентина і Гваделупа. Про випадки синдрому Гійєна-Барре інформували в цілому 19 країн. 12 держав заявили про наявність свідоцтв локальної передачі вірусу Зіка від людини до людини, серед них США, Аргентина, Перу, Франція і Німеччина.

Вчені вважають, що вірус Зіка викликає у вагітних жінок різні відхилення у розвитку плоду, і найбільш тяжким із них вважається мікроцефалія: значне зменшення розміру черепа, що призводить до слабоумства, проблем із зором і слухом. Переносником вірусу є комар Aedes aegypti.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: