Пілоти розповіли про все, що найбільше цікавить пасажирів

b70114baa969

Пілоти та працівники різних авіакомпаній розповіли секрети, які не озвучують пасажирам під час польотів. Підбірку цікавинок підготувало видання ВВС, пише 24tv.ua.

Пілоти та працівники різних авіакомпаній розповіли секрети, які не озвучують пасажирам під час польотів. Підбірку цікавинок підготувало видання ВВС, пише 24tv.ua.

Погана не кава, а вода

Клієнти різних авіакомпаній часто скаржаться на низьку якість кави у літаках. Проте, як запевнив один з пілотів, проблема не у каві, а у воді з якої її готують.

«Питна вода в літаках – просто огидна. Щоби запобігти росту шкідливих бактерій у баках з водою, в них додають спеціальні хімічні речовини. Ви відчуваєте їхній смак у напоях, отже, справа не в поганій каві»,– розповів він.

Безпечна турбулентність

Боязнь турбулентності – поширене явище серед тих, кому доводиться літати. Проте як запевняють пілоти, такий страх є марним.

«Більшість аварій трапляється під час зльоту або посадки. Літак не "впаде" з неба лише через те, що потрапив у вихорі повітря», - розповів працівник авіакомпанії.

Хто винен у затримці рейсів

Затримка рейсів відбувається з вини авіакомпаній, а не диспетчерів. Працівники авіагалузі твердять, що затримки відбуваються коли погіршується погода, і кількість літаків, які може прийняти аеропорт протягом години, зменшується вдвічі.

«Відтак половину рейсів відкладають. Замість того щоби враховувати прогнози погоди, авіакомпанії намагаються втиснути в свій розклад якомога більше рейсів»,– запевняють пілоти.

Сила слова пілота

Пілоти мають уважно стежити за своїми словами, щоб не вибовкнути зайвого та не посіяти паніку серед пасажирів.

«Я не можу ввімкнути мікрофон і оголосити: «Люди, в нас крило горить, але ви не звертайте уваги», я також маю постійно стежити за тим, щоби не белькнути в ефірі, що саме лагодить на борту механік. Замість кажу щось на кшталт: «Наші механіки-аси зараз налаштовують чорний ящик, і за кілька хвилин ми вирушаємо»,– розповів пілот.

Ремені безпеки

Якщо ви бачите, що знак «Пристебніть ремені безпеки" світиться протягом останньої години льоту в спокійній атмосфері, ми про нього просто забули», – розповів один з пілотів.

Пілот зазначив, що деякі його колеги навмисно залишають його протягом усього польоту, особливо, якщо є повідомлення про негоду попереду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: