Музей Революції Гідності досі без даху над головою

Музей Революції Гідності, який був створений рік тому, досі не має власного приміщення.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Музей Революції Гідності створений рішенням уряду рік тому. Сьогодні - це 21 співробітник та близько двох тисяч артефактів. Усі досі без даху над головою. Колектив збирається і працює у приймальні голови Інституту національної пам'яті, експонати зберігаються в кількох музеях Києва, для експонування тимчасових виставок постійно відшукуються зали. В такому форматі музей довго не проіснує. Пам'ять про Майдан потребує інфраструктури пам'яті, без неї вона розсіється, як вицвітають фотографії Героїв Небесної Сотні на Алеї названої їх іменем. Нині третя річниця Революції Гідності і ми почули обіцянку президента, що Музей постане на тій самій Алеї», – написав історик.

І додав, що поки там яма, а люди та експонати далі без даху над головою. І третій рік вірять, що є в центрі столиці місце для пам’яті про Гідність.

«Час від часу запрошують на події в Український дім. А могли б там створити осередок пам’яті. Один підпис одного із майданівців здатен це вирішити. Чекаємо, Пане Президенте», – написав В’ятрович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: