Японських військових вперше з 1945 року відправили на бойове завдання за кордон

350 військових Сил самооборони Японії прибули в Південний Судан, де вони займуться створенням об'єктів інфраструктури в рамках міжнародної миротворчої місії, повідомляє агентство AP. Це перше з 1945 року бойове (де-факто) використання японських військ за кордоном.

350 військових Сил самооборони Японії прибули в Південний Судан, де вони займуться створенням об'єктів інфраструктури в рамках міжнародної миротворчої місії, повідомляє агентство AP. Це перше з 1945 року бойове (де-факто) використання японських військ за кордоном.

Колишній японський контингент в Південному Судані, який змінять новоприбулі, не мав права використовувати зброю для захисту місцевих жителів. У новачків, під командуванням офіцера Йоширо Танаки, таке право буде. Це стало можливим завдяки поправкам, внесеним до японську Конституцію в 2015 році.

У японському суспільстві цей крок оцінюють вкрай неоднозначно. «Багато людей  турбуються, що розширені повноваження Сил самооборони Японії можуть призвести до проблем, і військові потраплять у біду», - прокоментувала японіст Шейла Сміт з Ради з міжнародних відносин (НКО, що базується в Нью-Йорку).

У липні двоє японських миротворців в Південному Судані були вбиті, а ще п'ятеро - поранені, коли в їх автомобіль випадково потрапила ракета. Ракету випустила одна зі сторін триваючої в африканській країні громадянської війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: