АП: на саміті в Брюсселі не назвуть дату старту безвізового режиму

На саміті Україна-Євросоюз, який відбудеться у Брюсселі 24 листопада, не будуть озвучувати дату початку дії безвізового режиму для України.

Про це сказав заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю РБК.

«На саміті такого не буде і не планувалося. На ньому будуть підведені підсумки співпраці Україна-ЄС з моменту першого саміту асоціації в Києві, у 2015 році. Звичайно, в цьому контексті ключовим буде, насамперед, візова лібералізація, оскільки всі умови, необхідні для отримання безвізу, українською владою були виконані», - сказав Єлісєєв.

За його словами на саміті, крім візової лібералізації, буде багато інших питань: виконання Мінських домовленостей, продовження антиросійських санкцій, торгово-економічні, включаючи імплементацію Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі, перспективи укладення угоди про спільний авіаційний простір і розвиток стратегічного партнерства в сфері енергетичної безпеки.

«Ми звичайно хочемо, щоб саміт увінчався конкретними досягненнями. Очевидно, що хочуть цього і наші партнери, які посилають нам важливий сигнал підтримки через прийняття Радою ЄС на рівні послів рішення про початок міжінституційних переговорів по безвізу. Нарешті крига скресла, і після кількамісячної паузи Євросоюз вирішив прийняти таке довгоочікуване рішення», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: