Китайці побудують сонячну електростанцію у Чорнобильській зоні вже в 2017 році

383819590

Китайські енергетичні корпорації GCL System Integration Technology і China National Complete Engineering Corporation (CCEC), заявили про те, що потужність першої станції може перевищити 1 ГВт. Початок будівництва можливий вже в наступному році.

Китайські енергетичні корпорації GCL System Integration Technology і China National Complete Engineering Corporation (CCEC), заявили про те, що потужність першої станції може перевищити 1 ГВт. Початок будівництва можливий вже в наступному році, передає AIN

«Дві китайські компанії відіграють значну роль у відродженні Чорнобиля. CCEC в якості генерального підрядника управляє всім проектом, а GCL-SI надає консультації та послуги з планування, а також фотоелектричні споруди проекту », - йдеться в заяві компанії.

Голова ради директорів GCL-SI Шу Хуа також зазначив, що проект в Чорнобильській зоні є одним з ключових кроків у зарубіжній стратегії корпорації.

Читайте також: Реформа Держекоінспекції має бути такою ж, як і поліції, – міністр Семерак

На запит редакції AIN.UA в Мінекології підтвердили співпрацю з китайськими компаніями, але терміни і потужність електростанцій, заявлені ними, прокоментувати не змогли.

В кінці жовтня представники обох компаній зустрічалися з Міністром екології України Остапом Семераком. Тоді китайські інвестори повідомила про готовність вкласти понад $ 1 млрд в Чорнобильський проект.

На думку Семерака, ідея будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження може бути приваблива для іноземних інвесторів завдяки дешевизні землі, достатку сонця і готової до використання інфраструктури електропередачі.

Сонце в Україні є домінуючим джерелом «зеленої» енергії. Станом на 1 жовтня 2016 року в країні встановлено сонячні панелі загальною потужністю 474 МВт. За дев'ять місяців цього року кількість сонячних установок в приватних домогосподарствах збільшилася більш ніж в два рази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: