У Львові відкрилась посмертна виставка одного з найкращих художників України (фото)

img_3838

Сьогодні, 22 листопада, в Мистецькій галереї Гері Боумена, до третьої річниці смерті Олега Мінька відкрилась його посмертна виставка. На експозиції вперше представлені твори митця, що раніше не виставлялись.

Сьогодні, 22 листопада, в Мистецькій галереї Гері Боумена до третьої річниці смерті Олега Мінька відкрилась його посмертна виставка. На експозиції вперше представлені твори митця, що раніше не виставлялись.

Олег Мінько мав талант бачити світ без «лушпиння» буденної метушні. Художник впродовж усього свого життя намагався не зрадити цю довіру штампуванням модних сюжетів, гонитвою за гонорарами та нагородами.

Остання прижиттєва виставка художника відбулась восени 2013 року з нагоди 75-ліття у Львівській Національній Академії Мистецтв. Олег Терентійович Мінько - заслужений художник України (1972) та Народний художник України (2009). Вважається одним із найкращих сучасних художників України.

«Все моє життя в картинах, - говорив сам автор. - І якщо хтось у моєму живописі знайде відповідь для себе, значить, моя творчість буде потрібна ще комусь, крім мене. І я радітиму з того».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: