Іноді дурня – це просто дурня, – медіакритик про висловлювання Нищука

Іноді дурня – це просто дурня. Її не треба захищати, прощати чи ототожнювати з чимось, її просто треба констатувати і назвати тим, чим вона є.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук медіакритик, журналіст Отар Довженко, реагуючи на слова Міністра культури Євгена Нищука, який сказав, що «на Запоріжжі і Донбасі…нема ніякої генетики, там усі свідомо завезені».

«Я, наприклад, як носій стовідсотково завезеної генетики, не відчуваю з цього приводу нічого, крім співчуття: дав Господь людині акторського таланту, а розуму недосипав. Або якщо не розуму, то здатності фільтрувати базар», – написав Довженко.

На його думку, найпаршивіше те, що у таких дискусіях радикалізуються люди, які насправді не мусять радикалізуватись. «Ті, хто симпатизує Нищуку як людині і митцю, будуть шукати для його слів виправдання і можуть дошукатися до власних доказів «відсутності генетики». Ті, кому в усьому ввижається праворадикальні рухи і націоналізм, побачать у цьому – о, моє улюблене слово, – «вишиватництво» й ліпитимуть жаби з зігами. І люди перестають спілкуватись, втрачають точки дотику через різне ставлення до дурні», – підсумував Отар Довженко.

Також він наголосив, що питання «чи може людина, яка таке сказала, бути міністром культури?» є менш актуальним за «що таке взагалі міністерство культури і чи потрібне воно?», на яке ми ще, між іншим, не відповіли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: