В Івано-Франківську двох студентів-іноземців засудили до 10 років за зґвалтування школярки

Сьогодні, 23 листопада, Івано-Франківський міський суд завершив розгляд та виніс вирок у справі двох іноземних студентів, громадян Йорданії, 1993 р. н. за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування малолітньої).

Сьогодні, 23 листопада, Івано-Франківський міський суд завершив розгляд та виніс вирок у справі двох іноземних студентів, громадян Йорданії, 1993 р. н. за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування малолітньої), передає УНІАН.

Судом встановлено, що підсудні познайомилися із потерпілою у соціальній мережі ВКонтакте і згодом запрошували її до себе додому, де пригощали алкоголем та застосовуючи фізичне насильство та погрозу його застосування, вступали із нею у статеві зносини.

Під час судового розгляду суд встановив, що зібраними доказами підтверджена вина обвинувачених.

Також суд звернув увагу, що на час вчинення злочинів, обвинувачені були студентами Івано-Франківського національного медичного університету 5-го та 4-го курсу відповідно, а вік потерпілої становив тільки 13 років, а тому обвинувачені, маючи незакінчену вищу медичну освіту за спеціальністю «лікувальна справа», не могли не усвідомлювати, що остання є малолітньою та не досягла статевої зрілості.

У судовому засіданні підсудні свою вину визнали частково, вказуючи на те, що неповнолітня вступала із ними у статеві зносини добровільно. Жоден з обвинувачених не розкаявся у вчиненому.

Вказаних осіб Івано-Франківським міським судом було визнано винними у вчинені злочину передбаченого ч. 4 ст. 152 ККУ та призначено покарання – 10 років позбавлення волі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: