Європарламент прийняв резолюцію щодо боротьби з пропагандою Кремля

752292

Європарламент сьогодні прийняв запропоновану польським депутатом Ганною Фотига резолюцію про протидію ворожої Євросоюзу пропаганді. У числі головних джерел ворожої пропаганди називаються «Аль-Каїда», ІГІЛ і Росія.

Згідно з текстом документа, пропаганда - частина «гібридної війни», що має на меті «спотворення правди, сіяння сумнівів і ворожнечі між країнами союзу, ослаблення стратегічної єдності ЄС і його північноамериканських партнерів, параліч процесу прийняття рішень і дискредитації інститутів ЄС і трансатлантичного партнерства».

На думку європарламентарів, Росія використовує контакти з політиками Євросоюзу не стільки з метою діалогу, скільки для пропаганди і ослаблення загальної позиції ЄС. «Європарламент визнає, що російський уряд агресивно використовує цілий спектр засобів і інструментів <...> для атак на демократичні цінності, для розколу Європи, для забезпечення підтримки всередині країни і створення враження про розбіжності між країнами Східного сусідства і ЄС », - йдеться в резолюції.

Автори перераховують такі інструменти: аналітичні центри та спеціальні фонди ( «Русский мир»), спеціалізовані установи (Росспівробітництво), багатомовні телевізійні канали (наприклад, Russia Today), так звані інформаційні агентства і мультимедійні сервіси ( «Супутник»), транскордонні громадські та релігійні групи, соціальні мережі і тролінг.

Як стверджують європарламентарі, Росія витрачає на дезінформацію журналістів, громадян ЄС і конкретних політиків значні кошти, а також займається фінансуванням політичних партій та інших організацій всередині ЄС для руйнування його політичної згуртованості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: