Львів’янам, які пережили Голодомор, виплатять матеріальну допомогу

До Дня пам’яті жертв Голодомору місто виплатить одноразову матеріальну допомогу мешканцям, які пережили Голодомор 1932-1933 років.

Керуючись розпорядженням міського голови Львова від 27.10.2016 № 576, управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову матеріальну допомогу 142 особам, які пережили Голодомор 1932-1933 років – мешканцям м.Львова, на загальну суму 42,6 тис. грн.

«Голодомор в Україні – одна з найбільших в історії людства гуманітарних катастроф. За час Голодомору від голоду країна втратила мільйони своїх дітей. А доля тих, хто вижив, була нелегкою. Тривалий, а особливо примусовий голод, калічить людей як фізично так і духовно, і дуже важко визначити, що страшніше.

Щорічно ми намагаємось вшановувати людей, які стали очевидцями тих  трагічних подій. Ці люди, котрі пам'ятають Голодомор і можуть про нього розказати, дають нам шанс засвоїти той страшний урок з історії не через підручники, а через безпосередній контакт із живими свідками. Вшанування пам’яті невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося», - зазначила Наталія Демкович, начальник управління соціального захисту.

Нагадаємо, День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій вшановують в Україні щорічно, у четверту суботу листопада. За даними істориків, протягом 1932-1933 років жертвами голоду, що виник внаслідок адміністративних заходів радянської влади, в Україні стали 10 млн. 63 тис. осіб. З цих втрат 3 млн. 941 тис. – люди, що померли безпосередньо від голоду, а 6 млн. 122 тис. – ненароджені діти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: