Пожежа в Хайфі: евакуйовано понад 50 тисяч людей

317710

Близько 50 тисяч тисяч людей евакуйовано через лісові пожежі, що дісталися до центру ізраїльського міста Хайфа. Про це повідомляє BBC.

Велетенські язики полум’я роздмухуються гарячими суховіями в житлових кварталах міста, населення якого складає 250 тисяч осіб. Вогонь також погрожує оселям поблизу Єрусалима та Західного Берега.

Сотні військових резервістів були викликані для боротьби з катастрофою.

Пожежники борються з вогнем у кількох зонах ще з 22 листопада. За їх прогнозами, погодні умови — засуха і сильні вітри — дозволять вогню панувати до початку наступного тижня.

Декілька країн — в тому числі Кіпр, Росія, Італія, Хорватія та Греція — надіслали допомогу і обладнання, в тому числі літаки для боротьби з пожежами.

В даний момент у підозрі в навмисному підпалі заарештовано чотирьох палестинців.

«Майже 50% пожеж складають підпали», — заявив міністр безпеки Гілад Ердан.

Мер Хайфи Йонах Яхав зявив, що були ознаки початку пожежі від недбалого гасіння цигарки у пожежонебезпечному індустріальному районі.

За даними поліції, в поселенні на ізраїльській частині Західного Берега пошкоджено будівлі та автомобілі. За тамтешніх шкіл евакуйовано до 300 учнів.

Наразі відсутні повідомлення про загибелі чи серйозні поранення. Національна медична служба заявила про 55 випадків отруєння чадним газом, у зв’язку з чим госпіталізовано 36 осіб.

Речниця муніципалітету Хайфи Ор Дорон заявила, що близько 50 тияч мешканців міста залишили свої домівки. Громадяни завантажували візки з супермаркетів своїм майном, в той час, поки тривала евакуація шкіл, дитячих садків, університетів та будинків для пенсіонерів.

Міністр освіти Нафталі Беннет, лідер партії «Єврейского дому», повідомив у мережі Twitter, що «тільки ті могли підпалити країну, кому вона не належить».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: