Україна підписала меморандум про енергетичне співробітництво з ЄС

В присутності Президента України Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска, Президента Європейської Комісії Жан–Клода Юнкера підписано низку двосторонніх документів про співпрацю між Україною та Євросоюзом, Брюссель president.gov.ua

Україна та ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі. Документ визначив фундаментальні принципи співпраці сторін впродовж останніх 10 років.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

«Підписаний меморандум передбачає, зокрема розширення співробітництва сторін щодо зміцнення енергетичної безпеки на основі принципу солідарності та довіри; забезпечення повної інтеграції енергетичних ринків України та ЄС та імплементації Третього енергетичного пакету ЄС; підвищення енергоефективності у всіх галузях споживання енергії; скорочення викидів парникових газів; сприяння використанню та розвитку відновлювальних джерел енергії, тощо», — йдеться у повідомленні.

Крім того, Україна та ЄС підписали угоду про фінансування заходу «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні».

Загальний бюджет впровадження  ініціативи складає 16,34 млн євро, з яких внесок з боку ЄС становить 15 млн євро, співфінансування МЗС Данії – 1,34 млн євро.

«Кошти ЄС будуть спрямовані на посилення спроможностей органів державної влади, відповідальних за боротьбу з корупцією – Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а також забезпечення доброчесності працівників інших установ та органів юстиції», — зазначається в повідомленні.

Згідно з повідомленням, реалізація проекту розпочнеться наприкінці 2016 року за безпосередньої участі МЗС Данії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: